Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


paketit:office2013

Microsoft Office 2013

Asennustiedostot

Office 2013 SP1:n ja Language Packs SP1:n asennusimaget ladataan Microsoftin Volume Licensing sivulta. Pura Office 2013 SP1:n asennustiedostot johonkin kansioon, esim. install. Tämän jälkeen tähän kansioon kopioidaan halutut kielipaketit valitsemalla No jokaiseen kysymykseen, että kirjoitetaanko jo olemassa olevan tiedoston päälle. Seuraavaksi ladataan uusimmat Office 2013:n Office Customization Toolin administration templatet. Tällä hetkellä uusimmat ovat heinäkuulta 2014. Ladattu paketti puretaan käskyllä admintemplates_32bit.exe /extract . Tyhjennä kansio install\Admin . Kopioi purkamasi uudet Admin-tiedostot kansioon install\Admin .

Konfiguraatiotiedostot

Asennukseen tarvitaan sekä xml-tiedosto että msp-tiedosto, joka luodaan Office Customization Toolilla. Tiedoston config.xml sisältö on seuraava, kun halutaan oletuskieleksi englanti ja lisätään mukaan kielet suomi ja ruotsi:

<Configuration Product=”ProPlus”>
<AddLanguage Id=”en-us” ShellTransforms=”yes”/>
<AddLanguage Id=”FI-FI” />
<AddLanguage Id=”SV-SE” />
<Setting Id=”SETUP_REBOOT” Value=”Never” />

<OptionState Id=”ProofingTools_1033” State=”Local” Children=”force”/>
<OptionState Id=”ProofingTools_1035” State=”Local” Children=”force”/>
<OptionState Id=”ProofingTools_1053” State=”Local” Children=”force”/>

</Configuration>

Käynnistä Office Customization Tool komentoriviltä hakemistossa Install käskyllä setup.exe /admin . Turun yliopistolla käytössä olevat konfiguraatiomuutokset on esitelty seuraavissa Excel-taulukoissa: asetukset työasemille ja asetukset palvelimille. Erona näissä on pääasiallisesti se, että työasemille Outlook asennetaan Cached Mode konfiguroituna ja palvelimille Outlook ei kopioi posteja käyttäjien profiileihin.

Office 2013:n asennus

Luotuasi Office Customization Toolilla msp-tiedoston, niin Office 2013 asennetaan käskyllä
setup.exe /config config.xml /adminfile <nimi>.msp .

Koska Officen setup.exe luo asennettavalle koneelle paikallisen Local Install Sourcen (msocache), niin asennuskäsky kannattaa ajaa suoraan verkkolevyltä eikä kopioida asennustiedostoja paikalliselle koneelle.

Office 2010:n täydellinen poistaminen

Jos koneella on asennettuna Office 2010, niin se pitää poistaa ensin, koska Office 2013 ei poista kaikkia Office 2010:n osia. Tarkista ensin, että tarvittavat tiedostot ovat koneella: hakemistossa
%ProgramFiles%\Common Files\Microsoft Shared\Office14\Office Setup Controller
pitää olla tiedostot Setup.exe ja OSETUP.DLL. Kopioi kyseiseen hakemistoon tiedosto silentuninstallconfig.xml, joka sisältää rivit

<Configuration Product=”ProPlus”>
<Display Level=”none” CompletionNotice=”no” />
<Setting Id=”SETUP_REBOOT” Value=”NEVER”
</Configuration>

Nyt Office 2010:n poisto tapahtuu ajamalla kyseisessä hakemistossa käsky
setup.exe /uninstall PROPLUS /dll OSETUP.DLL /config silentuninstallconfig.xml

Päivitysten saaminen asennusimageen

Helpoin tapa saada tarvittavat päivitykset asennusimageen on asentaa Office 2013 testikoneeseen, ajaa Windows Update ja sen jälkeen kopioida testikoneelta päivitykset. Ennen asennusta tyhjennä testikoneesta hakemisto %windir%\SoftwareDistribution\Download . Asennuksen ja Windows Updaten ajamisen jälkeen kopioi kaikki hakemistot edellä mainitusta hakemistosta. Näiden hakemistojen sisällä on cab-tiedostoja, kuten esim. publisher-x-none.cab . Avaa kyseinen cab-tiedosto esim. 7-Zipillä ja kopioi talteen sen sisältä msp-tiedosto ja xml-tiedosto. Publisherin tapauksessa cab-tiedosto sisältää tiedostot publisher-x-none.msp ja publisher-x-none.xml . Siirrä nämä tiedostot Install\Updates-hakemistoon ja jos kopioitava tiedosto on uudempi kuin hakemistossa jo oleva, niin päällekirjoita. Muussa tapauksessa valitse Don't copy.

paketit/office2013.txt · Viimeksi muutettu: 2015/03/24 08:31 / matronka